NIeuwsberIchten

BUURTPREVENTIE APP

In 2016 heeft Jong Nederland van Kessel-Eik het initiatief genomen om, net zoals in andere dorpskernen van Peel & Maas, ook in ons dorp een WhatsApp Buurtpreventie groep op te starten, om zo met alle inwoners van ons dorp samen te werken aan een veiliger gevoel binnen onze dorpsgrenzen.

In een dergelijke WhatsApp groep informeren buurtbewoners elkaar over verdachte situaties in de buurt of het dorp. Inwoners organiseren en beheren de groep zelf; de Politie en de gemeente faciliteren en ondersteunen waar nodig. Het gezamenlijke doel is een veiliger Kessel-Eik. In principe wordt er niet gereageerd op elkaar maar is het een eenzijdige berichtgeving. Zie hieronder ook het een filmpje gemaakt door Omroep Peel & Maas.

Aanmelden

Bent u woonachtig in Kessel-Eik en ouder dan 18 jaar dan kun u zich aanmelden.
Het aanmelden voor de buurtpreventie app gaat eenvoudig, u hoeft alleen maar een e-mail te sturen naar kesseleikveilig@gmail.com. Vermeld in de e-mail de volgende gegevens: de naam, het adres en het mobiele telefoonnummer.

Eenzijdige communicatie

Het is de bedoeling dat de app alleen gebruikt wordt voor het melden van onveilige situaties. Het is daarom niet de bedoeling dat er op elkaars berichten wordt gereageerd. Berichten van bijvoorbeeld flitspaal meldingen, ontvangen verkeersboetes en vooral “social media” berichten horen niet thuis op de app.

 

SAMEN NAAR EEN VEILIGER KESSEL-EIK


© 2017-2024 Jong Nederland Kessel-Eik. Alle rechten voorbehouden.

Deze website is gemaakt door Chrétien van der Linden.